Newsroom | Nyheter

januar 17, 2022

Bluegrove fullfører 120 millioner kroner første avslutning av serie B-finansiering for å akselerere veksten

Aquatech-selskapet Bluegrove gjennomfører en kapitalutvidelse på NOK 120m (~€ 12m) for å akselerere veksten.

Bluegrove har annonsert den første avslutningen av selskapets serie B-runde i et privat tilbud til eksisterende aksjonærer. Runden ble ledet av det nederlandske akvakulturinvesteringsfondet Aqua-Spark sammen med Internet of Things teknologiinvestor Breed Reply, sammen med andre sentrale interessenter, inkludert grunnleggerne Joakim Myrland og Bendik Søvegjarto. Selskapet engasjerer nå en rådgiver for å åpne runden for nye investorer.

«Teknologi er nøkkelen til å gjøre akvakultur mer effektiv og bærekraftig. Vår løsning bruker maskinlæring for å forbedre fôringsresultater og bidra til bedre økonomi, bærekraft samt helse- og velferdsforhold innen fiskeoppdrett. Denne serie B-runden handler om å gjøre oss i stand til å skalere globalt,» sa Bendik S. Søvegjarto, administrerende direktør, Bluegrove.

«Denne tillitserklæringen fra investorene våre kommer i hælene på en pris på 3,5 millioner euro fra European Innovation Council (EIC) i oktober 2021 for å videreutvikle og kommersialisere vår Welfare Shield-teknologi,» sa Søvegjarto.

«Siden vår første investering i Bluegrove i 2018, har vi vært overbevist om Bluegroves unike teknologis bidrag til en sunnere og mer bærekraftig kommersiell akvakulturindustri. Det er virkelig spennende å være vitne til at selskapet overvinner hindringene for teknologisk adopsjon for å komme til dette stedet for å styrke kommersielle avtaler og bevise forretningsgrunnlaget for bedre, mer effektiv og human praksis, sier Mike Velings og Amy Novogratz, Managing Partners, Aqua-Spark.

«Vi er glade for å reinvestere fra vårt dypteknologifond på bakgrunn av Bluegroves suksess. Den nylige kommersielle suksessen og prisen fra European Innovation Council er en reell validering av Bluegroves evne til å oversette ny teknologi til kommersielle løsninger som takler virkelige utfordringer, sier Richard Hadden, administrerende partner og grunnlegger hos Breed Reply.

Share this article

Recent articles